Tanuszoda története

A Dombóvári Szivárvány Óvoda, székhelyintézményében található Tanuszodánk (7200 Dombóvár, Zrínyi u. 10.), - 1980-ban adták át - ahol több mint 40 éve folyik az óvodás gyermekek vízhez szoktatása és úszásoktatása.

Az elmúlt évtizedekben gyermekek ezrei vettek részt ezeken a foglalkozásokon. Itt ismerkedett az úszás alap mozgásaival Rózsa Norbert világ-, és olimpiai bajnok is.

Intézményünk gyermekein kívül, a város és a városkörnyéki óvodáknak is lehetőséget biztosítunk felújított, vízforgatóval, páramentesítővel felszerelt uszodánk használatára.

Nevelési évenként három, 10 foglalkozásból álló turnust szervezünk a gyerekek részére. Az óvodások részt vehetnek mindegyik turnusban, igény szerint. A foglalkozások időtartama 45 perc. A középső- és nagycsoportos korú gyerekeket óvodapedagógusok és pedagógiai asszisztensek, dajkák kísérik be az uszodába, segítik őket az átöltözésben, a szárítkozásban.

A foglalkozásokat Somogyiné Vincze Ildikó vezette 2019. január 31-ig, aki nagy tapasztalattal rendelkezik a gyerekek vízhez szoktatása terén és kiváló eredményeket ér el még a bátortalan gyerekeknél is.
Munkája eredményességét mutatja, hogy a gyerekek örömmel járnak az uszodába és sokan folytatják iskolás korukban is az úszást. Több gyermek sikeresen szerepel úszóversenyeken is.

A szakmai munkát Hetesiné Korcsok Edit folytatta 2020. januárjától, az óvodai foglalkozások mellett babaúszás foglalkozásokat is tartott.

2020. novemberétől az óvodai úszás foglalkozásokat Szücs Stefánia vezeti. Úszás tanfolyamunk 5 alkalomból áll. A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel, jelenleg a szigorú járványügyi szabályzások betartása mellett csak a Szivárvány Óvoda óvodás korú gyermekeinek (középsős és nagycsoportosok) tartunk vízhez szoktatást, játékos feladatokkal tarkított úszó foglalkozásokat.

A járványügyi és energia korlátozások után 2023. decemberében újra indultak úszásfoglalkozásaink
Komóczi-Kulcsár Petra úszóedzővel.
2018-01-11 / 2018.01.11 08:54 / 2023.12.11 15:12 . . 603

 

V i s s z a