Bemutatkozás

Óvodánk bemutatkozása

A Zöld Liget Óvoda a belváros központi részén, egy valódi zöld liget közepén helyezkedik el, ideális környezetet biztosítva a gyerekek fejlődéséhez, neveléséhez. A gyakorlatban megvalósított pedagógiai programunk fő eleme a különböző műveltségterületeket átfogó környezeti nevelés.

A környező világ iránti érdeklődésünk velünk születik.
Születésünk pillanatától egy bonyolult és elkápráztató világ felfedezői vagyunk.
Vannak emberek, akikben ez a szenvedély az idők múlásával kihűl, de vannak szerencsések, akiket életük végéig hevít.
Gerald Durell

Óvodánk egy kilenc éves pályázati folyamat zárásaként 2016-ban elnyerte az Örökös Zöld Óvoda címet, mely alapját képezi a természettudományos nevelésünknek. Felkészült pedagógusaink tevékeny tapasztalatszerzés, modellezés, tudományos kísérletezés során ismertetik meg a gyermekekkel a környezeti elemeket, fogalmakat, törvényszerűségeket, melyek a későbbi iskolai tanulás tantárgyi alapjául szolgálnak.

A gyermeki sajátosságok, pedagógiai, pszichológiai kutatási eredmények és elvárások alapján kialakított helyi programunk biztosítja az óvodáskorú gyerekek igényeire épített testi, lelki gondozást, értelmi képességek fejlesztését, az érzelmi biztonság megteremtését, a szocializáció elősegítését. A gyermekek személyiségfejlesztését és a tanulási folyamat sikerét biztosító aktív, élményközpontú tevékenységek jellemzik óvodai életünk mindennapjait.

Figyelmet fordítunk az egészséges életmódra nevelésre is, melyet a helyes táplálkozási szokások, önellátás kialakítása, harmonikus lelki egyensúly támogatása, rendszeres szabad levegőn való mozgás feltételeinek biztosítás, a csoportok szokás-, szabályrendszere és a pedagógusok által közvetített ismeretek átadása garantál.

Óvodánkban lehetőség van a gyermeki és szülői igényeket figyelembe véve különböző foglalkozások ingyenes látogatására:
- Zöld Keréken a Zöld Ligetben Ovi-Jogsi program
- Német nyelvoktató foglalkozás
- Kosárlabda oktatás
- Mozgásfejlesztő labdajátékok
- Tollaslabda oktatás
- Hittan
- Úszásoktatás (partneróvodában térítés ellenében)

Programjaink megvalósítását szolgálja óvodánk multifunkciós sportpályája, a speciálisan képzett pedagógusaink és a széles körű együttműködés különböző intézményekkel, szakemberekkel, civil szervezetekkel.
Mindez azonban megvalósíthatatlan lenne a családdal való hatékony együttműködés nélkül. Családbarát óvodánk nyitott a szülői kezdeményezésekre, véleményekre. Rendszeresen szervezünk családi napokat, nyitott óvodai rendezvényeket, melyekre szeretettel, örömmel várjuk a szülőket, nagyszülőket.
2018-05-03 / 2018.05.03 08:26 / 2020.02.04 10:14 . . 456

 

V i s s z a